Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • Mere      fructe
  • 1,5 pachet      praf de copt
  • 16 grame      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 150 grame      gris
  • 150 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Amestecati omogen cate 150 g de zahar, faina si gris (masura este o cana de aproximativ 250 ml) cu praful de copt si un plic de zahar vanilat (8g). Intr-o cratita sau intr-o tava mai inaltuta caramelizati 15o g zahar, nu il ardeti prea tare si distribuiti-l uniform pe fundul vasului. Radeti merele cu tot cu coaja, fara seminte si cotor (pastrati un mar!), stoarceti-le de zeama, amestecati-le cu 100 g zahar, scortisoara, coaja de lamaie/portocala si zaharul vanilat ramas (8g).

2. Distribuiti uniform margarina peste zaharul caramelizat si aranjati frumos pe margine marul pastrat, taiat felii subtiri. Distribuiti deasupra jumatate din amestecul de faina, zahar si gris, merele stoarse, optional stafide, presati putin, adaugati restul de amestec, nivelati si presati din nou cu o spatula, apoi turnati deasupra zeama de la mere, distribuind-o uniform pe toata suprafata. Daca este prea putina zeama (sub 300-350 ml) puteti completa cu putin compot sau suc de fructe, apa cu 2 lingurite de zahar si zeama de lamaie, etc. Eu am folosit ~150 ml compot de visine.

3. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu (180 grade C), circa 35 minute. Scoateti tava, indepartati folia, pudrati putin cu scortisoara si dati-o la cuptor pentru inca 10-15 minute. Se taie putin calda (nu fierbinte) si se scot bucatile cu o spatula. Asezati-le pe farfurioare cu feliile de mar in sus. Puteti sa le decorati cu stafide, bombonele colorate, miez de nuca, etc. Aceasta placinta nu o fac doar in perioada de post, este nemaipomenita, aromata, se face foarte usor si nu are oua, nici aluat.


Retete similare