Prajitura Red Velvet

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 350 ml      Frisca
  • 250 grame      rahat
  • Lamai      fructe
  • 3 linguri      ulei
  • 1 lingurite      cacao
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 3 linguri      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 3 linguri      faina
  • 100 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Ingredientele sunt pentru o tava de 40/28 cm. Se face un pandispan din albusurile batute spuma cu zaharul si zaharul vanilat, la care se adauga galbenusurile pe rand, apoi uleiul, esenta de rom si faina in ploaie amestecata cu praful de copt. La urma se scoate o lingura de compozitie si se amesteca cu colorantul rosu-carmin, apoi se reintroduce spuma astfel colorata in tot aluatul, se adauga o lingurita rasa de cacao si se omogenizeaza mixand la viteza 1 sau amestecand usor cu o lingura. Aluatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da aproximativ 25 de minute la cuptorul preincalzit, la foc mediu (175-180 grade). Se face testul cu scobitoarea si se lasa la racit in tava.

2. Intre timp se face crema. Lamaia se rade de coaja, apoi partea alba se indeparteaza cu un cutit. Taiati lamaia in cateva bucatele si scoateti samburii. Atentie, nu stoarceti lamaia, zeama trebuie sa se incorporeze in crema! Rahatul se da prin masina de tocat carne impreuna cu bucatile de lamaie si cu coaja rasa. Se amesteca pana la omogenizare iar la urma se adauga 100 g de Margarina Unirea pentru creme, la temperatura camerei, pana cand compozitia devine o crema alifioasa, omogena. Pentru ca trebuie sa fie cat mai deschisa la culoare, alegeti numai bucatele de rahat galben.

3. Dupa ce s-a racit complet, desprindeti hartia de sub blat, apoi taiati blatul in 3 parti egale, pe care le veti pune una peste alta cu crema intre ele, pe un platou sau intr-o alta tava. Apoi imbracati in frisca prajitura obtinuta si ornati tot cu frisca dupa dorinta. Lasati minim 2-3 ore la frigider inainte de a portiona si servi.


Retete similare