Prajitura Richard cu nuca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • rom ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 10 linguri+200 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 50 grame      cacao
  • 650 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 180 grame      faina
  • 400 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 8 oua, 250 g zahar, 200 g nuca macinata fin, 180 g faina, 1 lingurita zeama de lamaie Sirop: 300 ml apa, 200 g zahar, o fiola esenta rom Crema: 400 g margarina Unirea, 200 g zahar, 50 g cacao neagra, 10 linguri nuca macinata

2. Blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zeama de lamaie. Se adauga jumatate din zahar si se bate mai departe pana se topeste. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar pana devin ca o crema si se amesteca usor cu albusurile, se adauga nuca si faina. Se coace blatul intr-o tava de 30/20 tapetata cu hartie de copt pentru 30 min.

3. Siropul: Zaharul se fierbe cu apa 5 minute, se lasa la racit si se adauga romul. Crema: Margarina se topeste la microunde intr-un castron pana devine semilichida. Se adauga zaharul si se amesteca. Se da la rece amestecand periodic pana devine iar tare. Se bate cu mixerul, se adauga jumatate din nuca si pudra de cacao. Blatul racit se taie in 3 foi care se insiropeaza treptat. Intre foi se pune crema, se presara nuci. Se imbraca cu crema si se presara nuci.


Retete similare