Prajitura sarbatoare

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 500 ml      Frisca
  • Portocale      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 10 linguri      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 9 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blatul: se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul si faina care se adauga in ploaie, in care s-a amestecat praful de copt.se amesteca bine si se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru 40 minute.

2. Crema se prepara astfel: se pune laptele la foc mic peste care se adauga ouale batute spuma.se lasa la foc mic pana se ingroasa putin, apoi se adauga margarina si se amesteca. Se da la rece dupa ce s-a racit se adauga frisca batuta spuma, o portocala, 2 mere si bananele taiate marunt.

3. Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu esenta de vanilie indoita cu apa si se pune crema peste prima parte, apoi a doua parte de blat, se insiropeaza.se da la rece pentru o ora dupa care se scoate si se taie patrate care se orneaza cu fructe.


Retete similare