Prajitura Scala

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 4 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 500 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 250 ml      lapte
  • 300 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Etapa I: Intr-o oala/cratita de diametru 24-26, se amesteca urmatoarele ingrediente: 500 g zahar tos, 4 linguri cacao, 250 ml lapte, 250 g margarina Unirea. Se omogenizeaza putin, apoi se pun la foc mic, pe aragaz, timp de 5-7 minute pana se topeste margarina. Se lasa la racit 10-15 minute, apoi se pune intr-o cescuta 150 ml din aceasta compozitie si se da deoparte (va fi folosita mai tarziu).

2. Etapa II: Peste compozitia racita din oala se adauga urmatoarele ingrediente: 4 galbenusuri, foarte putina sare, 300 g faina, 1 plic praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet, 4 albusuri batute spuma, 2 pliculete zahar vanilat, 1 lingurita coaja rasa de lamaie. Se omogenizeaza foarte bine ingredientele si se toarna in tava de copt, tapetata cu putina faina sau se poate folosi si hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu timp de 40 minute. Cand e gata se scoate prajitura pe un planseu de lemn, se lasa sa se racoreasca 5 minute, apoi se toarna compozitia din cescuta (pastrata la etapa I), se presara treptat, pe toata suprafata prajiturii.

3. Eu intep prajitura cu o furculita permitand astfel compozitiei sa patrunda mai bine in prajitura. Peste glazura se presara nuca macinata. Un alt secret, e preferabil ca nuca inainte de a se macina sa fie data la cuptor 10-15 minute, ii ofera un gust deosebit. Astfel ornata prajitura se lasa la racit chiar si pana a doua zi, apoi se taie in romburi. Se serveste la cafea dar si in zile de sarbatoare.


Retete similare