Prajitura secuiasca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 210 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 300 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 210 grame      faina
  • 140 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru aluat: 210 gr de faina, 140 gr de margarina, 70 g zahar, 1 ou Aluatul: Se freaca faina cu margarina pana cand aceasta se sfarama, se pune zaharul si se adauga si 1 ou intreg. Se framanta pana totul este omogenizat. Aluatul se intinde in tava astfel incat aluatul sa fie pe margine un deget ridicat. Se unge aluatul cu un strat subtire de marmelada, peste care se pune crema.

2. Pentru crema este nevoie de: 210 g zahar, 4 galbenusuri, 210 gr de nuci, jumatate de lamaie, 4 albusuri batute spuma, marmelada. Crema se prepara astfel: se freaca galbenusurile 10 minute si se sauga sucul de la lamaie si coaja de lamaie. Se amesteca timp de 5 minute, dupa care se adauga esenta de rom si nucile, cu albusul batut spuma.

3. Crema se pune peste foaie si se pune la cuptor.


Retete similare