Prajitura Snickers

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 600 grame      nuca
  • 6 linguri      ulei
  • 500 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 450 grame      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 5 linguri      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se separa galbenusurile de albusuri. Cele 9 albusuri se bat cu 300 g zahar adaugat treptat, 1 plic de zahar vanilat si un strop de esenta de rom. Se adauga apoi 300 g de nuca macinata, 5 linguri de faina si un praf de copt. Se amesteca toate prin "rasturnare" ca sa nu se lase spuma. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina la aprox 180 C. Dupa ce s-a copt, blatul caldut se acopeta cu 200 g ciocolata menaj topita pe bain-marie adaugand 3 linguri de ulei.

2. Crema se realizeaza din 7 linguri de zahar caramelizat care se stinge cu 300 g margarina Unirea. Cele 9 galbenusuri se freaca cu 8 linguri de zahar si se adauga la caramel. La sfarsit se adauga restul de nuca tocata marunt si se lasa la racit. Toata crema se intinde peste ciocolata.

3. Deasupra se face o glazura din 200 g ciocolata menaj topita tot pe bain-marie. Dupa ce ciocolata s-a topit se adauga 3 linguri de ulei si se intinde peste crema din caramel. Pofta buna!


Retete similare