Prajitura Speciala

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 300 grame      zahar pudra
  • 100 grame      nuca
  • 4 linguri      cacao
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 6 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 6 linguri      faina
  • 350 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: Se bat 6 albusuri spuma impreuna cu 100 grame zahar si se adauga pe rand galbenusurile, 1 lingura cacao cernuta,amoniacul 1/2 lingura stins in 100 grame de lapte, nuca macinata si faina cernuta. In functie de cuptor se lasa la copt timp de 30 min in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se taie in doua parti.

2. Crema: Se fierbinte 1 plic budinca de vanilie cu lapte 400 grame si se lasa la racit. Se spumeaza margarina 200 grame cu zaharul pudra 200 grame si se amesteca cele doua compozitii(reci) punand din cantitatea de margarina peste budinca frecata in prealabil.

3. Glazura: Margarina 150 grame se spumeaza bine cu 3 linguri de cacao. 3/4 din crema se pune intre blaturi, iar restul deasupra. Se lasa o ora la rece apoi se pune glazura in strat subtire cu un cutit sau cu o paleta de prajituri.


Retete similare