Prajitura Susanei

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 70 min

Ingrediente

  • 200 grame      nuca
  • 100 grame      ciocolata
  • 8 grame      cacao
  • 400 grame      zahar tos
  • 5      oua
  • 300 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: zahar 200 gr, margarina Unirea 250 gr, nuci macinate 200 gr, 5 albusuri spuma, cacao 8 gr, faina 300 gr, un varf sare Crusta: 5 galbenusuri, 200 gr. zahar Ornat: 100 gr. ciocolata amaruie rasa

2. Preparare blat: Se freaca spuma zaharul cu margarina , se adauga nuca si cacaua, faina, si se amesteca energic, la sfarsit se pun albusurile spuma cu putina sare, se amesteca de sus in jos Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se introduce in cuptorul incalzit in prealabil. Se coace 40 min la foc mijlociu

3. Crusta: se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, pana se topeste zaharul si devine o crema Cand blatul e aproape copt, se toarna crusta deasupra, se mai da la cuptor 5-10 min. sa se intareasca Cand prajitura e scoasa din cuptor, calda, se presara ciocolata rasa. Se taie rece!


Retete similare