Prajitura tavalita

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 25 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 cana      nuca
  • 4 ml      ulei
  • 100 grame      ciocolata
  • 3 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 300 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pune la foc margarina cu untul (sa nu dea in clocot). Dupa ce s-a omogenat, se pune mierea, laptele, oul unu cate unu, faina si prafu de copt stins cu putin lapte.

2. Se face un aluat moale, se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se pune la cuptor 30 min la foc mediu.

3. Siropul: 250g zahar, 200g unt, 3linguri cacao, 5linguri lapte,1esenta rom. Se pune untu cu zaharu, iar dupa ce s-a omogenat se pune cacaua ,laptele, esenta. Blatul se taie bucati si se da prin nuca sau ciocolata, dupa preferinte.


Retete similare