Prajitura Tavi

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • 20 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 50 grame      ciocolata
  • 2 linguri      cacao
  • 500 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Separam galbenusele iar albusele le dam de-o parte. Galbenusele se amesteca cu 150 gr untura si 150 gr zahar ca sa obtinem o crema. Intr-un castron cernem faina, adaugam crema de galbenuse, un praf de sare, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet si putina smantana. Framantam sa avem un aluat bun de intins adaugand smantana cat cuprinde. Impartim aluatul in 3 si intinde foi cat tava 20/30 si le coacem pe dosul acesteia. Cand foile se racesc una o vom sfarama.

2. Peste foaia sfaramata punem 200 ml lapte in care topim o parte din 250 gr zahar pe care il avem pt crema. Margarina Unirea se amesteca cu restul de zahar si cand devine spuma adaugam incet, pe rand crema obtinuta din foaia sfaramata, apoi esenta de rom dupa gust. Cu crema obtinuta umplem cele doua foi si presam putin ca sa se aseze uniform.

3. Din albusele ramase batem spuma cu 100 gr zahar si punem 15 min pe aburi ca sa se intareasca bine.Intindem apoi spumaa peste prajitura si radem ciocolata pe toata sau putem sa radem doar pe jumatate si pe partea cealalta sa presaram bombone colorate . Taiem peste cateva ore patrate .


Retete similare