Prajitura Televizor

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 2 linguri      cacao
  • 5 pliculet      zahar vanilat
  • 390 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 600 ml      lapte
  • 390 grame      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul I: 6 galbenusuri se freaca cu 7 linguri zahar si treptat se adauga 3 linguri apa, apoi, tot treptat se mai adauga 7 linguri de faina (in ploaie). Separat se bat albusurile si treptat se adauga 3 linguri apa. Se amesteca cele doua compozitii, se adauga arome, se toarna compozitia in tava in care s-a pus hartie de copt si se pune in cuptorul incalzit cu 15 minute inainte.

2. Blatul II: 250 g faina se freaca cu 50 g margarina Unirea, se adauga o lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie, 2 linguri cacao si 100 ml lapte in care s-a dizolvat 50 g zahar. Se framanta bine aluatul si se imparte in doua parti egale, se fac doua foi care se coc pe dosul tavii.

3. Crema: 500 ml lapte se amesteca cu 5 linguri de faina sau praf de budinca, se fierbe pe foc pana se ingroasa apoi se da la racit. Intre timp se freaca 250 g margarina cu 200 g zahar, se adauga 5 pliculete de zahar vanilat si apoi se incorporeaza terciul racit. Cand este gata se ung foile, una maro se pune dedesubt, se unge cu crema, se pune blatul se pandispan, se pune crema si ultima foaie maro. Se preseaza treptat cu greutati pentru a se inmuia foile. Dupa 4-5 ore se poate servi.


Retete similare