Prajitura televizor

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 550 grame      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 2 linguri      cacao
  • 5 linguri      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 460 ml      lapte
  • 9 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi cacao: 1 ou, 150 g zahar pudra, 6 linguri lapte, o lingurita amoniac, 1 lingura untura (2 linguri margarina), 2 linguri cacao, faina. Se freaca oul cu zaharul pana devine ca o crema. Se pune laptele caldut, in care s-a dizolvat amoniacul, se adauga untura (margarina), cacaoa si faina cat sa fie o coca potrivit de moale. Din aceasta compozitie se fac 2 foi ccare se coc pe fundul tavii, coca se unge cu ulei.

2. Blat de pandispan: 5 oua, 1 pahar zahar pudra, 5 linguri faina. Se bat albusurile spuma, se pune zaharul si se bate in continuare. Se adagua galbenusurile unul cate unul si faina in ploaie amestecandu-se de jos in sus. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace. Sirop: 1 pahar apa, 5 linguri zahar tos, zeama de la o lamaie, esenta de rom. Din apa si zahar se face sirop care se fierbe cam 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca. Se pune zeama de lamaie si romul. Cu acest sirop se insiropeaza blatul de pandispan cand se asambleaza prajitura.

3. Crema: 2 oua, 200 g zahar pudra, 400 ml lapte dulce, 4 linguri cu varf de faina, zeama si coaja de la o lamaie, 250 g margarina Unirea. Ouale se freaca cu zaharul, se pune pe rand faina, laptele caldut si se pun pe foc amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase pana devine o ciulama. Se da jos de pe foc, se pune zeama si coaja de lamaie si pachetul de margarina si se omogenizeaza bine dupa care se lasa crema sa se raceasca. Se pune foaie, crema, blat de pandispan, crema, foaie cacao. Se presara pudra de zahar si se lasa de pe o zi pe alta.


Retete similare