Prajitura televizor

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 3 linguri      ulei
  • 4 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 2 cana      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 2.5 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul de la mijloc: Se bat cu mixerul 5 oua, dupa care se adauga o cana de zahar si un pliculet de zahar vanilat, iar apoi se adaga o cana de faina. Dupa ce s-a omogenizat toata compozitia, se baga la cuptor pentru 10-15 min.

2. Blatul de cacao: Se ia un ou care se amesteca cu 4 linguri ulei, o lingura cacao. Se pun pe foc 4 linguri de lapte in care se stinge praful de copt. Se amesteca impreuna cu compozitia de mai sus peste care se pune jumatate de cana de faina. Coca astfel obtinuta, se imparte in doua si se intind doua foi subtiri care se coc pe dosul tavii timp de 5-10 min.

3. Crema: Se pune pe foc un litru de lapte impreuna cu un pachet margarina Unirea, o cana faina, o cana zahar, 3 linguri cacao si se amesteca incontinuu cu telul pana se ingroasa ca o budinca.


Retete similare