Prajitura trandafir

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 3 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 300 grame      zahar pudra
  • 3 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 1000 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 1300 ml      lapte
  • 1500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pregatesti un blat in felul urmator: bati spuma 4 albusuri, adaugi 200 g zahar tos, galbenusurile, 200g faina si jumatate de pliculet de praf de copt stins cu otet.otet.torni compozitia in tava tape tapetata si dai la cuptor, la foc potrivit. In aceasi tava mai faci inca un astfeari intre timp aluatul pentru rulade in felul urmator: freci 100 g margarina Unirea Original cu 350 g zahar tos, adaugi 2 oua intregi batute cu un praf de sare si 100 ml lapte.

2. La final incorporezi 700 g faina in care ai amestecat un pliculet de praf de copt. Umplutura pentru aceste rulade o pregatesti amestecand100 g margarina Unirea Original cu macul, 250 g zahar pudra, 200 ml lapte si 200 g faina in care ai amestecat un pliculet de praf de copt. Aluatul il imparti in 4 bucati. Intinzi o foaie lunga cat tava in care ai facut blaturile si o ungi cu umplututa de mac. Rulezi si asezi in taza tapetata cu hartie de copt. La fel procedezi si pentru celelalte rulade si le asezi una langa alta in tava. Acestea se vor uni intre ele in timpul coacerii. Se dau la cuptor la foc potrivit. Intre timp punem 900 ml lapte amestecat cu 250g zahar tos pe foc. Cand da in clocot dam cratita la o parte si adaugam cele 3 plicuri de budinca amestecat cu 100 ml lapte. Punem inapoi pe foc si amestecam pana se ingroasa. Adaugam 3 lingurite de esenta de vanilie. Cand se raceste adaugam un pachet de margarina Unirea pentru creme frecat cu 50 g zahar pudra.

3. Asamblezi prajitura asa: in tava in care ai copt asezi un blat, il ungi cu crema, asezi apoi cele 4 rulade coapte fara sa le desparti, pui restul de crema si blatul. Deasupra decorezi cu o glazura la alegere si dai la frigider pentru cel putin 2 ore. Pofta buna!


Retete similare