Prajitura trandafirata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 110 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 grame      gem
  • 150 grame      ciocolata
  • 50 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 grame      zahar vanilat
  • 130 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 120 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 50 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingrediente: 5 oua, 120 g faina, 150 g zahar, 50 g margarina, 50 g alune macinate, 1 lingura cacao, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, esenta de rom Preparare blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Margarina se freaca cu zaharul apoi se adauga galbenusurile. Compozitia rezultata se toarna peste cea de albusuri. Adaugam apoi cacao si alunele macinate,omogenizam bine iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da cuptor pentru 25-30 minute.

2. Pentru crema si decor avem nevoie de: 200 g margarina, 100 g ciocolata alba, 50 g cicolata neagra, 80 g zahar pudra, dulceata de visine, frisca, colorant alimentar rosu. Margarina se freaca cu zaharul pudra. Ciocolata se topeste pe baie de aburi, si se amesteca cu dulceata de visine apoi se incorporeaza in frisca batuta cu un putin zahar si esenta in care am adaugat si colorant rosu. (din frisca colorata mai pastram un pic pentru decor). Compozitia colorata se amesteca cu margarina.

3. Blatul se taie in 2 , se insiropeaza cu un sirop obtinut din apa, zahar si esenta de rom, apoi se adauga crema. Se da blatul la rece pentru 2-3 ore , apoi se taie din el patratele pe care le decoram deasupra cu ciocolata neagra topita, ornam cu frisca colorata , frunza de ciocolata si boabe de cafea.


Retete similare