Prajitura turnata cu mere

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 13 linguri      ulei
  • 1 pachet      praf de copt
  • 3 buc      oua
  • 13 linguri      lapte
  • 16 linguri      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Bateti ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugati zaharul in ploaie si mixati pana se dizolva zaharul, apoi adaugati uleiul si omogenizati bine compozitia. Amestecati faina cu praful de copt, dupa care o adaugati peste oua, alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa fie mai gos decat cel de clatite ( trebuie sa curga din lingura.

2. Curatati merele de coaja, le dati pe razatoare, adaugati zaharul, margarina si scortisoara si puneti pe foc sa se caleasca pana scade tot sucul. Ungeti tava cu unt/margarina/ulei, dupa care o tapetati cu faina si turnati jumatate din compozitie in ea. Dati la cuptorul preincalzit 10 - 12 minute.

3. Dupa ce s-a copt primul blat, scoateti tava, puneti merele calite peste si turnati si cealalta jumatate de aluat, nivelati usor cu o lingura. Introduceti tava la cuptor inca 30 de minute la foc mic. Dupa ce scoateti tava,lasati prajitura la racit. Prajitura se taie doar atunci cand s-a racit foarte bine.


Retete similare