Prajitura tutti frutti

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • Capsuni      fructe
  • 100 grame      ciocolata
  • 500 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 180 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Bateti bine albusurile cu un praf de sare apoi adaugati zaharul turnat in ploaie si bateti pana se obtine o bezea. Adaugati galbenusurile amestecate cu uleiul, esenta si faina turnata deasemenea in ploaie. Amestecati usor pana la incorporarea tuturor ingedientelor. Ungeti o tava cu putin ulei apoi o tapetati cu hartie de copt, turnati aluatul si o dati la copt in cuptorul preincalzit,cca 20 de minute,la foc potrivit. La fel procedati si cu blatul de cacao la care amestecati faina cu cacaoa. Desfaceti si taiati pe lung in cate doua jumatati blaturile coapte.

2. Mixati frisca pana se intareste apoi adaugati crema de branza, iaurtul, zaharul pudra si esenta. Topiti gelatina gelatina in 250ml apa rece apoi o dizolvati la bain-marie, fara sa fiarba, pana se spumeaza bine si apoi o turnati in fir subtire peste frisca amestecata cu celelelte ingediente. Crema otinuta se imparte in trei parti aproximativ egale. In prima parte bagati bucatile de capsuni spalate,scurse si maruntite si amestecati bine, in cea de a doua bagati bucati maruntite de portocala curatata de coaja iar in a treia, alte fructe.

3. Montati prajitura intr-o tava mai inalta si de dimensiunea bucatilor de blat. Eu am folosit un cadru reglabil pentru prajituri. Asezati prima foaie de blat de cacao apoi o ungeti cu crema de capsuni,asezati a doua foaie de blat alb, o presati usor cu mana, apoi o ungeti deasupra cu crema de portocale, asezati deasupra foaia de blat de cacao pe care o ungeti deasemenea si asezati ultima foaie de blat alb. Puneti prajitura la rece cel putin o oara apoi o scoateti si deasupra ornati cu banane taiate pe lung,in jumatati care apoi glazurati deasupra, cu ciocolata de menaj data prin razatoare apoi topita si amestecata cu margarina(50g). O lasati la frigider inca o ora.Ideal ar fi sa taiati a doua zi prajitura in bucati mici patrate sau dreptunghiulare.


Retete similare