Prajitura Unirea

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 1 linguri      cacao
  • 30 linguri      zahar tos
  • 14 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 4 linguri      faina
  • 500 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 25 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: 9 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri nuca macinata, 1 pachet amoniac stins cu zeama de lamaie, 4 linguri faina, 1 lingura cacao. Se bat cele 9 albusuri cu 9 linguri de zahar spuma tare apoi se incorporeaza galbenusurile (atentie, nu mai bateti, amestecati cu o lingura de jos in sus), nuca macinata, amoniacul stins si cele 4 linguri de faina. Compozitia se imparte in 3 iar in una se adauga cacao. Se coc foile pe hartie de copt (nu dezlipiti hartia decat la asamblare).

2. Caramelul: 9 linguri zahar caramelizat o lingurita de margarina Unirea (25 g). Intr-o cradicioara se caramelizeaza zaharul si se stinge cu o lingura de margarina Unirea. Se pune fierbinte peste o parte a celor doua foi albe. Crema: 500 ml lapte, o budinca de vanilie, 5 galbenusuri, 12 linguri zahar, 2 pachete margarina Unirea pentru creme. Se pune la fiert laptele cu budinca, galbenusurile si zaharul pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Margarina Unirea se mixeaza putin (sa fie la temperatura camerei) si se adauga cate putin din budinca racita.

3. Asamblare: Se aseaza o foaie alba cu caramelul in sus, se pune crema, foaie cu cacao iar crema si foaia alba cu caramelul in jos. Deasupra se pune crema, se presara nuca macinata si ciocolata sau obtional o glazura de ciocolata.


Retete similare