Prajitura Violeta

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 grame      nuca
  • 6 linguri      ulei
  • 1 linguri      cacao
  • 500 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 250 grame      faina

Mod de preparare

1. Blat: Se bat albuşurile spumă cu 250 g zahăr. Se adaugă gălbenuşurile după ce au fost frecate cu uleiul, făina şi amoniacul. Amestecul se pune într-o tavă de copt 35x30cm (de la aragaz) unsă cu margarină şi tapetată cu făină care se introduce la copt pentru 40-45 min la foc potrivit.

2. Crema: Într-un vas se topeşte margarina, se adaugă restul de zahăr, cacao şi nucile măcinate mestecând continuu.

3. După ce blatul s-a copt, cât este fierbinte, se taie sub formă de pătrat sau dreptunghi peste care se toarnă crema fierbinte astfel încât să îmbrace bine prăjitura.


Retete similare