Prajitura Violeta

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • rom ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • Lamai      fructe
  • 7 linguri      ulei
  • 2 linguri      cacao
  • 7 linguri + 200 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 7 linguri + 150 ml      lapte
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. 4 galbenusuri,7 lg zahar, 7 lg ulei, 7 lg lapte, o lingurita rasa amoniac, o lamaie rasa, faina pt un aluat potrivit de tare se amesteca toate ingredientele si se 3 foi de marimea tavii de aragaz si se coc pana apar pete maronii. Una dintre foi se farama foarte marunt sau se da prin masina de tocat si se maesteca cu un pachet de margarina Unirea.

2. Se pune zahar farin dupa gust, 1-2 lg cacao,150 ml lapte, 4-5 lg dulceata de visine, si esenta de rom, crema se pune intre cele doua foi apoi se unge foaia de deasupra cu cele 4 albusuri batute spuma pe baia de apa cu 200 gr de zahar.

3. Se orneaza cu ciocolata rasa si se tine la frigider pana a doua zi dupa care se taie


Retete similare