Prajitura Viorica

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 500 ml      Frisca
  • 250 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 20 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 300 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 3 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: se bat 7 albusuri spuma cu 8 linguri zahar, 250 gr nuca taiata si prajita, faina si 1/2 praf copt stins cu lamaie.Se coace la foc potrivit.

2. Cremele: se amesteca 7 galbenusuri cu 150gr zahar, fiert pe aburi pana se ingroasa ca o pasta. Cand se raceste se amesteca cu margarina Unirea. Se imparte crema in 2 parti egale.

3. Se unge o parte din crema peste blat iar cealalta prte se amesteca cu o cutie de finetti si se pune peste crema. Deasupra se pune frisca si se razuie ciocolata.


Retete similare