Prajitura zapada stralucitoare

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 150 grame      zahar pudra
  • 400 ml      Frisca
  • Lamai      fructe
  • 4 linguri      ciocolata
  • 1 linguri      cacao
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 150 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 700 ml      lapte
  • 250 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Freci galbenusurile cu un praf de sare, sucul de portocale si nessul. Bati albusurile spuma cu zaharul, adaugi galbenusurile, faina, praful de copt si lingura de cacao cernuta. Coci compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Cand e rece, tai blatul in 2 parti pe care le stropesti cu suc.

2. Pregatesti budinca conform instructiunilor de pe pachet (pui mai putin lapte decat scrie pe plic pentru a obtine o crema ferma) si o dai la rece. Bati spuma margarina cu zaharul pudra si incorporezi in ea budinca racita si zeama de lamaie,apoi galbenusurile, unul cate unul.

3. Pentru glazura, bati frisca cu crema de ciocolata si nessul dizolvat in 2 linguri de apa fierbinte. Ungi primul blat cu toata crema, asezi al doilea blat, il ungi cu glazura si il dai la rece pentru 2-3 ore. O portionezi in dreptunghiuri mici si torni pe fiecare portie nuca de cocos colorata, dand impresia de zapada.


Retete similare