Prajitura zi si noapte

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 100 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 300 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 1 cana      lapte
  • 320 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Separi galbenusurile de albusuri si amesteci 200 g zahar cu galbenusurile, iar celelalte 100 g cu albusurile batute spuma, dupa care il introduci in frigider. Margarina o amesteci cu faina, apoi adaugi galbenusurile care au fost amestecate in prealabil cu laptele, albusurile, amestecand de sus in jos cu ajutorul telului, iar la urma adaugi praful de copt stins cu otet sau zeama de lamaie. In mai putin de jumatate de compozitie oprita adaugi cacao si o torni peste cealalta compozitie ramasa, care in prealabil a fost turnata in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (tava sa fie de aproximativ 20x30 cm).

2. Peste aceasta compozitie se pun visinele, stoarse de zeama. Se introduce tava in cuptorul incalzit cu aproximativ 15 minute inainte si se lasa la copt 15 minute la foc mic, apoi se mareste la foc mediu. Pentru a vedea daca prajitura s-a copt, poti introduce o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca aluatul se prinde de ea inseamna ca este crud la mijloc, iar daca nu se prinde inseamna ca prajitura este gata.

3. Cand prajitura s-a racit se poate pune deasupra, optional, budinca de banane sau de cacao. Se taie in forma de semiluna.


Retete similare