Prajitura Zserbo

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 150 grame      nuca
  • 30 grame      unt
  • 30 grame      cacao
  • 0.5 pachet      praf de copt
  • 8 grame      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 1      oua
  • 100 ml      lapte
  • 400 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Coca: 400 g faina, 10 g drojdie, 50 g zahar, 100 ml lapte, jumatate pachet praf de copt, 200 g margarina Unirea, 1 ou Umplutura: 250 g gem de caise, 150 g nuci macinate, 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat, coaja de lamaie Glazura: 100 g zahar, 30 g cacao, 30 g unt (sau margarina Unirea)

2. Amestecam drojdia cu putin lapte caldut si un pic de zahar, lasam sa creasca. Amestecam faina cu praful de copt, sare si le cernem, amestecam margarina cu drojdia si oul si framantam o coca potrivita. Impartim aluatul in 4 bucati si intindem pe o planseta infainata 4 foi subtiri pe rand, pa care le punem pe fundul tavii si ungem cu o parte din gemul de caise. Amestecam nucile macinate cu zaharul, coaja de lamaie, si intindem o parte peste gem. Continuam pana terminam cu foile, gemul si nucile, acoperim cu ultima foaie.

3. Acoperim cu un servet si lasam o ora la crescut. Intepam cu furculita in mai multe locuri. Coacem 40-45 minute in cuptorul incalzit, la foc potrivit. Pentru glazura incalzim pe foc mic amestecul de cacao, unt si zahar, dupa ce s-a topit intindem peste prajitura rece. Lasam sa se usuce glazura, dupa care le taiem in romburi. Ornam cu bucati de ciocolata alba sau neagra.


Retete similare