Prajiturele cu ciocolata

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 12 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 550 grame      zahar tos
  • 2      oua
  • 300 ml      lapte
  • 400 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 400 gr faina, 350 gr zahar, 70 gr margarina Unirea, 2 oua, 2 linguri miere, 200 ml lapte, 1 praf de copt. Glazura: 200 gr zahar, 180 gr margarina Unirea, 100 ml lapte, esenta rom, 3 linguri cacao, 50 gr cocos.

2. Se amesteca toate ingredientele pentru blat, se toarna aluatul intr-o forma unsa si tapetata si se da la cuptor 45 de minute. Se amesteca laptele cu zaharul si cacaoa si se pune la fiert. Se adauga argarina si esenta de rom si se fierbe totul pana se obtine o glazura omogena.

3. Din blatul racit se decupeaza cu o forma rotunda sau cu un pahar prajiturele rotunde. Se aseaza toate pe un gratar, se toarna glazura peste ele uniform, se presara nuca de cocos (sau nuca macinata).


Retete similare