Prajiturica

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 12 grame      cacao
  • 16 grame      zahar vanilat
  • 120 grame      zahar tos
  • 2      oua
  • 550 ml      lapte
  • 810 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 25 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru foi: 450 g faina, un varf de cutit bicarbonat, o lingura suc lamaie, 150 g untura, 2 oua, 50 g lapte. Se amesteca toate ingredientele pentru foi in asa fel incat sa se obtina un aluat elastic pe care il impaturim in cinci. Se coc foi subtiri pe fundul tavii uns cu ulei sau cu untura.

2. Pentru crema: 500 ml lapte, 6 linguri zahar (120g), 6 linguri gaina (120g), 2 plicuri zahar vanilat (16g), 150 g margarina Unirea pentru creme. Se amesteca 6 linguri de zahar (120g) cu 6 linguri de faina (120g) si putin cate putin lapte rece (500ml). Se pune pe foc si se amesteca continuu. Se fierbe crema pana devine consistenta ca smantana. Se ia de pe foc si imediat se incorporeaza in crema margarina (150g) taiata cubulete, apoi zaharul vanilat. Se amesteca bine si se intinde pe foi.

3. Pentru glazura: 12 linguri zahar (240g), 3 linguri cacao (12), margarina unirea cat o nuca (25g). Se amesteca cacaoa cu zahar si putina apa (cat sa se dizolve). Se pune la fiert, se amesteca in continuu pana se dizolva zaharul. Se toata peste prajitura.


Retete similare