President

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 250 grame      cacao
  • 0.5 pachet      praf de copt
  • 20 buc      oua
  • 90 grame      faina
  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se opareste cacaoa cu 250 gr zahar pudra prin turnarea de apa fierbinte doar pana se formeaza o masa compacta umeda, nu pana la fluidizare. Se pun intr-un vas 800 gr. zahar pudra si margarina Unirea. Se adauga si compozitia de cacao mixandu-se timp de 10 minute pana se incorporeaza toate galbenusurile obtinandu-se o crema compacta. Galbenusurile se vor adauga in trei reprize. Se separa cantitatea de crema in 2 parti egale.

2. Se bat 10 albusuri cu 100 gr zahar pudra pana se dizolva zaharul si se obtine o spuma compacta care se adauga peste o parte din crema. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca foarte bine turnand compozitia rezultata intr-o tava unsa cu margarina Unirea si tapetata cu faina si se da la cuptor la o temperatura de 160 grade timp de 40 minute.

3. Cu cealalta jumatate de crema se decoreaza blatul dupa ce se scoate din cuptor. Se lasa 30 minute pana se intareste crema. Se intinde frisca peste crema. Se poate orna cu fructe sau cafea.


Retete similare