Prjitura cu crema de lamaie si frisca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 30 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 300 ml      Frisca
  • Lamai      fructe
  • 1 linguri      ulei
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 15 linguri      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 600 ml      lapte
  • 15 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: Separam ouale, batem spuma albusurile. Galbanusurile le frecam cu zaharul (8 linguri) si cu margarina Unirea Original iar portocala o facem piure. Amestecam bine cele doua compozitii. Adaugam faina (8 linguri), zaharul vanilat si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit circa 30 min.

2. Crema: Amestecam laptele cu faina (7 linguri) si zaharul (7 linguri), le punem la foc pana ce se ingroasa. Apoi adaugam margarina Unirea Original. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza si se da la racit. Cand s-a racit adaugam zeama de lamaie si esenta.

3. Insiropam blatul, adaugam un strat de crema si un strat de frisca. Deasupra razuim portocala.


Retete similare