Pufisor

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 150 grame      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 50 grame      ciocolata
  • 1 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 100 grame      faina
  • 255 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: Se freaca 150 g zahar tos cu galbenusurile a 6 oua, se adauga cacao, praful de copt, otetul, faina si un praf de sare si se amesteca usor de jos in sus. Se incorporeaza in compozitie albusurile a 6 oua batute spuma. Se aseaza pe tava de cuptor o foaie de copt unsa cu un pic de margarina peste care se toarna intreaga compozitie si se baga la cuptorul preincalzit pentru a se coace la 175 grC. Se verifica din cand in cand pentru a se vedea cand este gata.

2. Crema: Se freaca spuma margarina cu zaharul pudra. Intr-un alt vas se fierbe la baie de aburi laptele cu 4 galbenusuri, 1 plic de zahar vanilinat si 1 lingura faina pana se ingroasa, amestecand in continuu. Se lasa apoi compozitia la racit urmand a se amesteca mai apoi cu margarina cu zahar si zeama a 1/4 dintr-o lamaie. Bezea: Se bat spuma 4 albusuri la baie de aburi cu 100 grame zahar tos si 1 pliculet zahar vanilinat, pana se intareste bezeaua. Glazura: Se topesc 50 grame ciocolata menaj.

3. Asamblare: Se aseaza pe o tava blatul, peste el se intinde crema iar peste crema se intinde bezeaua, folosindu-se un cutit cu lama lata, inmuiata in apa fierbinte. Se topeste ciocolata, se pune intr-un cornet si se fac dungi subtiri de ciocolata pe prajitura. Se pune la rece prajitura si se taie a doua zi.


Retete similare