Pufisor

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 150 grame      zahar pudra
  • 50 grame      ciocolata
  • 1 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 100 grame      faina
  • 255 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: Frecati 150g zahar tos cu galbenusurile a 6 oua, adaugati cacao, praful de copt, otetul, faina si un praf de sare si amestecati usor de jos in sus. Incorporati in compozitie albusurile a 6 oua batute spuma. Asezati pe tava de cuptor o foaie de copt unsa cu un pic de margarina peste care turnati intreaga compozitie si o bagati la cuptorul preincalzit pentru a se coace la 175gC. Verificati din cand in cand pentru a se vedea cand este gata.

2. Crema: Frecati spuma margarina cu zaharul pudra. Intr-un alt vas fierbeti la baie de aburi laptele cu 4galbenusuri, 1 plic de zahar vanilinat si 1 lingura faina pana se ingoasa, amestecand in continuu.Lasati apoi compozitia la racit urmand sa o amestecati mai apoi cu margarina cu zahar si zeama a 1/4 dintr-o lamaie. Bezea: Bateti spuma 4 albusuri la baie de aburi cu 100g zahar tos si 1 pliculet zahar vanilinat, pana se intareste bezeaua. Glazura: Topiti 50g ciocolata menaj.

3. Asamblare: Asezati pe o tava blatul, peste el intindeti crema iar peste crema intindeti bezeaua, folosindu-se un cutit cu lama lata, inmuiata in apa fierbinte.Topiti ciocolata, puneti-o intr-un cornet si se fac dungi subtiri de ciocolata pe prajitura. Puneti la rece prajitura si o taiati a doua zi.


Retete similare