Pufulica

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1/2 pachet      praf de copt
  • 500 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 250g. fulgi de cocos, 250g. lapte batut, 500g. faina, 100g. margarina Unirea, 500g zahar, 5 oua, o lingurita praf de copt Crema: 250g fulgi de cocos, zeama de compot de ananas, gem de caise, 2 linguri lapte, 200g margarina Unirea, 500g branza proaspata, 100g zahar pudra, o esenta vanilie. Frecati margarina spuma cu zaharul,adaugati pe rand galbenusurile, batand bine dupa fiecare. Incorporati faina in care s-a adaugat praful de copt, alternand cu laptele batut, mixand bine, dupa care adaugati fulgii de cocos. Albusurile batute spuma cu un praf de sare, le incorporati in aluat, amestecand usor. Turnati compozitia realizata intr-o tava unsa si tapetata cu faina si o puneti la copt in cuptor timp de 50 minute, la foc potrivit.

2. Crema: Frecati spuma margarina Unirea, impreuna cu branza, adaugand zaharul, esenta de vanilie si laptele. Incorporati usor 3/4 din fulgii de cocos.

3. Insiropati cu zeama compotului de ananas primul blat, intindeti 3/4 din crema, apoi puneti strat subtire de gem, asezati celalalt blat insiropat, intindeti restul de crema si presarati fulgii de cocos ramasi. Va fi taiata cu un pahar mai mare.


Retete similare