Pufulica

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1/2 pachet      praf de copt
  • 500 grame      zahar tos
  • 5      oua
  • 500 grame      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 250 gr. fulgi de cocos, 250 gr. lapte batut, 500 gr. faina, 100 gr. margarina Unirea, 500 gr zahar, 5 oua, o lingurita praf de copt Crema: 250 gr fulgi de cocos, zeama de compot de ananas, gem de caise, 2 linguri lapte, 200 gr margarina Unirea, 500 gr branza proaspata, 100 gr zahar pudra, o esenta vanilie.

2. Margarina se freca spuma cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, batand bine dupa fiecare. Se incorporeaza faina in care s-a adaugat praful de copt, alternand cu laptele batut, mixind bine, dupa care adaugam fulgii de cocos. Albusurile batute spuma cu un praf de sare, se incoropreaza in aluat, amestecand usor. Compozitia realizata se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace in cuptor timp de 50 minute, la foc potrivit.

3. Crema: Se freaca spuma margarina Unirea, impreuna cu branza, adaugand zaharul, senta de vanilie si laptele. Incorporeaza usor 3/4 din fulgi de cocos. Insiropeaza cu zeama compotului de ananas primul blat, intinzi 3/4 din crema, apoi pui strat subtire de gem, asezi celalalt blat insiropat, intinzi restul de crema si presari fulgii de cocos ramasi.


Retete similare