Rafaello

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 100 grame      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 0.5 pachet      praf de copt
  • 400 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 700 ml      lapte
  • 100 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: 5 albusuri, 300 g zahar, zeama si coaja rasa de la o lamaie, 1/2 plic praf de copt, 150 g nuca de cocos, 100 g faina, 200 ml lapte fierbinte pentru insiropat blatul Crema: 5 linguri zahar, 1 plic budinca de vanilie, 500 ml lapte, 5 galbenusuri, 1 pachet margarina Unirea pentru creme, 100 g zahar pudra

2. Blat: Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga zeama si coaja de lamaie, faina, praful de copt si nuca de cocos. Se coace la foc potrivit, cand blatul e rece se insiropeaza cu laptele fierbinte.

3. Crema: Se prepara budinca de vanilie cu 5 linguri de zahar si laptele, se lasa la racit si cand e doar calduta se adauga si cele 5 galbenusuri. Cand e rece complet, se adauga margarina Unirea frecata in prealabil cu zahar tos. Crema se intinde peste blatul insiropat si deasupra se presara nuca de cocos.


Retete similare