Razuita

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1 pachet      praf de copt
  • 500 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 400 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Din 400 g faina, 250 g margarina Unirea, un pachet praf copt, putina sare 200 g zahar, si 3 galbenusuri de ou se face o compozitie si daca este prea moale se mai adauga faina, sa fie tare sa se poata da prin razuitoare. Se imparte in 3 compozita in parti egale. Se mai tine la rece sa se mai intareasca dupa care se iau 2 parti din compozitie si se intind pe fundul tavii care a fost unsa cu margarina Unirea. Cele 3 albusuri de la ou se bat spuma cu 300 g zahar cand sa intarit se adauga gem de orce fel, nuci.

2. Se amesteca compozitia si se aseaza in tava in care a fost compozitia rasa. Se intinde frumos, si partea care a ramas se da prin razuitoare deasupra si apoi se introduce la cuptorul incins.

3. Se coace 20-30 minute, se scoate si apoi se lasa sa se tempereze si apoi se pudreaza cu zahar.


Retete similare