Retete video

Reteta Tort de ciocolată

Ingrediente: Blat: - 1 kit pentru Negresa Unirea - 3 oua - 85 ml lapte - 250 gr unt sau margarina la temperature camerei - ½ esenta rom Unirea Crema: - 300 gr ciocolata neagra - 250 ml smantana - 100 gr unt - ½ esenta rom Unirea Glazura: - 100 gr cioco - 150 ml smantana frisca - 50 ml ulei Décor: coacaze, smochine, affine Reteta: Blat: Spumeaza untul pentru cca. 3-4 min. Adauga pe rand cate 1 ou si laptele. Adauga apoi mixul din kit-ul de Negresa, ½ din esenta de rom si omogenizeaza. Unge o tava rotunda cu diametrul de cca 22 cm, cu unt sau ulei, adauga compozitia pentru blat si da la cuptorul incins la 180 grade pentru 50 min. Crema: Incalzeste smantana pe foc mic. Adauga smantana peste ciocolata, adauga ½ esenta rom si omogenizeaza. Adauga si untul, amesteca si da la rece pentru cca 2-3 ore. Dupa ce crema s-a racit, spumeaz-o cu mixerul cca 4-5 min., pana devine mai aerate si isi deschide culoarea. Asamblare: Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit, se taie in 3 parti egale. Adauga o foaie de blat, un strat de crema si tot asa pana termini de asamblat tortul. Imbraca tortul in crema. Pentru glazura, incalzeste smantana la cuptorul cu microunde cca 1-2 min, adauga peste ciocolata si omogenizeaza. Adauga si uleiul pentru a obtine o glazura lucioasa. Lasa putin la temperat glazura, apoi toarna peste tort. Decoreaza cu fructe proaspete. Vei obtine: un tort de aproximativ 2 Kg. Stiati ca: 1. Din kit-ul pentru negresa Unirea poti face la alegere 3 prajituri: negresa, briose sau blat de tort? Prajituri usoare si gata de copt in 10 minute.