Revani

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 50 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 250 ml      ulei
  • 250 grame      iaurt
  • 1 pachet      praf de copt
  • 250 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 250 grame      gris
  • 500 grame      faina

Mod de preparare

1. Se pune intr-o oala 5 cani de apa,1 kg de zahar si zeama de la o jumatate de lamaie si amesteci totul pana cand iese un sirop lasand sa fiarba .Bati ouale spuma impreuna cu zaharul, adaugi iaurtul, uleiul, grisul, faina iar la sfarsit coaja de lamaie si praful de copt.

2. Compozitia obtinuta o torni intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dai tava la cuptor la foc potrivit si o lasi la copt pana se rumeneste

3. Scoti apoi tava din cuptor si o lasi sa se raceasca. Tai prajitura in forma dorita si deasupra torni serbetul caldut. Poti presara peste prajitura fulgi de migdale si nuca de cocos.


Retete similare