Rigo Iancu

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 200 grame      zahar pudra
  • 1 lingurite      cacao
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 230 ml      lapte
  • 200 grame      faina
  • 220 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: 3 oua, 250 g zahar, 1 lingurita cacao, 8 linguri lapte (80 g), 1 lingurita amoniac, 4 linguri nuca macinata, 200 g faina. 3 galbenusuri se freaca cu 100 g zahar si cu o lingurita de cacao. Se adauga pe rand 8 linguri lapte cald in care s-a dizolvat o lingurita amoniac, apoi se adauga 4 linguri nuca macinata si 200 g faina si la sfarsit albusurile batute spuma.

2. Crema: 200 margarina Unirea, 200 g zahar pudra, 2 pliculete zahar vanilat, 1 ou, o lingura faina (20g), 150 ml lapte, 2-3 banane. 200g margarina Unirea se amesteca cu 200 g zahar praf si 2 pliculete de vanilie. Separat se amesteca un ou batut spuma cu o lingurita de faina si 150 ml lapte si se pune la fiert invartind in continuu sa nu faca cocoloase. Se ia de pe foc si dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina frecata in prealabil.

3. Se unge blatul cu un strat de crema, se aseaza un strat de banane taiate rondele iar peste banane se pune restul de crema. Se orneaza cu ciocolata rasa sau cu cacao.


Retete similare