Rigoletto

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 100 grame      nuca
  • 4 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 4 pliculet      zahar vanilat
  • 30 linguri      zahar tos
  • 14 buc      oua
  • 100 ml      lapte
  • 16 linguri      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si cacao si se bate in continuu pana se intareste bezeaua si se dizolva zaharul. Se adauga treptat in bezea galbenusurile si faina cernuta cu praf de copt si cacao. Se toarna compozitia in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se coace in cuptor la foc mediu cca 30-35min.

2. Crema: Se amesteca galbenusurile cu faina, zahar si laptele. Se fierbe crema in baie de aburi pana se ingroase, iar cand s-a racit se adauga margarina frecata sub forma de spuma. Se adauga in crema nuca si zaharul vanilat.

3. Asamblare. Se taie blatul in 2 parti. Se adauga crema intre cele 2 parti, iar deasupra prajiturii o glazura obtinuta prin frecare la rece a albusurilor cu zahar.


Retete similare