Rulada cu afine

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Rulade
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 linguri      cacao
  • 0.5 pachet      praf de copt
  • 8 linguri      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 3 linguri      faina
  • 30 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pregateste rulada. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga 4 linguri zahar, se bate in continuare pana devine cremoasa, se adauga galbenusurile, apoi se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se amesteca usor cu o lingura de lemn pana la omogenizare,apoi se toarna in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit,la foc mic cam 30 de minute. Se scoate cu hartia de copt pe un prosop umed si se ruleaza cu ajutorul acestuia strans. Se lasa la racit.

2. Ptr crema se pune compotul la foc cu zaharul. Intr-un castronel se pune praful de budinca,se amesteca cu putina zeama rece de la compot,apoi se rastoarna in compot si se amesteca usor la bain -marie pana se ingroase. Se da jos, se amesteca margarina si se lasa la racit. Se deruleaza rulada, se scoate hartia de copt, apoi se intinde crema racita la temperatura camerei si se ruleaza strans rulada din nou. Deasupra se poate pune glazura de ciocolata facuta din ciocolata(100gr), margarina (1 lingura) si lapte (2 linguri) topite la microunde sau se opreste o parte din crema si se intinde deasupra.

3. Se lasa la rece cel putin o ora.


Retete similare