Rulada cu banane

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Rulade
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 300 grame      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 60 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 100 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 100 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul tos si se bate pana se topeste acesta. Se pun galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, se unge cu putina margarina Unirea o tava mai mare, se tapeteaza cu o hartie unsa si presarata cu faina si se toarna jumatate din blat pe jumatate din tava. In cealalta jumatate se pune o lingura de cacao si se completeaza in tava apoi se da la copt 15 minute la foc mic. Imediat dup ace se scoate tava, se rastorna pe un servet umezit, se scoate hartia si se ruleaza strans. Se lasa la racit

2. Se freaca spuma margarina Unirea cu 150 grame de zahar pudra. Separat se paseaza bananele, se stropesc cu 3-4 linguri de lamiae ca sa nu se oxideze si se incorporeaza treptat in margarina.. Se deruleaza rulada, se unge cu crema si se ruleaza strans.

3. Se pregateste glazura: cacao se amesteca cu restul de zahar pudra, se pun 2-3 linguri de apa rece si 1 lingura de ulei si se freaca pana se omogenizeaza. Se toarna peste rulada si se niveleaza cu un cutit fierbinte. Se taie felii dup ace a stat cateva ore in frigider.


Retete similare