Rulada cu ciocolata amaruie si menta

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Rulade
Dificultate
Timp 15 min

Ingrediente

  • 20 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 200 grame      nuca
  • 200 grame      ciocolata
  • 20 grame      zahar vanilat
  • 2 cana      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 4 linguri      faina
  • 50 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se separa albusurile de gablenusuri, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul intr-un castronel. Galbenusurile si margarina amestecate cu zaharul, le amestecam pana se mai dizolva zaharul. Adaugam albusurile batute spuma si omogenizam bine. Se pune si faina, esenta de rom si zaharul vanilat si se mixeaza bine. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se aureste pe margini.

2. Se pune un prosop umed pe masa si peste el se pune blatul cald, se pune peste tot blatul ciocolata cu aroma de menta topita amestecata cu nuca macinata, se intinde uniform peste tot blatul si se ruleaza cat este inca cald, cu prosopul ne ajutam sa rulam mai repede.Se ruleaza si se lasa sa se raceasca.

3. Se taie feli cat vrem de groase. Rulada am imbracat-o in ciocolata tot amaruie cu aroma de menta.


Retete similare