Rulada cu crema caramel

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Rulade
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 250 grame      nuca
  • 10 grame      zahar vanilat
  • 60+250 grame      zahar tos
  • 6      oua
  • 60 gr grame      faina
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se face foaia de rulada din 4 oua.Se separa albusurile,se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare,se adauga 60 gr zahar si se bate in continuare pana devine o crema consistenta,apoi se adauga galbenusurile. La sfarsit se adauga faina in ploaie si se amesteca cu lingura de jos in sus. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit i cuptorul preincalzit. Dupa ce este gata, se scoate si se ruleaza cu ajutorul unui prosop umed. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit putin, se deruleaza rulada, se scoate hartia de copt si se ruleaza la loc pana preparam crema.

2. Pentru prapararea cremei se freaca cele 2 oua cu 125 gr zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se pune intr-o craticioara la caramelizat restul de zahar, iar cand este gata se adauga nucile macinate,amestecand incontinuu. Se adauga ouale frecatate cu zaharul si se amesteca energic pana devine omogena. Se pune margarina cubulete,se da jos si se amesteca continuu pana cand margarina se inorporeaza si crema se raceste. Se adauga romul.

3. Se deruleaza rulada racita. Se intinde 3/4 din crema rece,se pun bananele curatate la marginea de unde incepem sa rulam si o rulam din nou. Deasupra se pune restul de crema si se da la rece pentru 1 ora.


Retete similare