Rulada cu crema de ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Rulade
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 50 grame      zahar pudra
  • 400 grame      ciocolata
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 150 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 300 ml      lapte
  • 6 linguri      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul de rulada: Se freaca galbenusurile cu zaharul, vanilia si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina, iar apoi albusul batut spuma tare, amestecand usor de sus in jos. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie. se intinde uniform pe toata suprafata tavii. Se pune in cuptorul incins la 180 g C pentru 20 min. Se scoate fierbine si se rastoarna pe un prosop de bucatarie umezit si se ruleaza. Se lasa sa se raceasca iar apoi se umple cu crema. Se orneaza(dupa gustul fiecaruia.)

2. Crema de ciocolata: Din ingredientele date pentru crema ne trebuiesc: 300 ml lapte, 400 gr ciocolata, 2 galbenusuri batute, 3 lg faina, 90gr zahar, 3 lg esenta rom si 200gr margarina. Se amesteca bine faina cu laptele, apoi se adauga galbenusurile, esenta, zaharul si se amesteca bine. se pun apoi intr-o craticioara si se dau la foc mic pana se ingroasa crema. se stinge focul si se pune ciocolata si se amesteca bine pana se topeste (eu am dat-o pe razatoarea mica, si s-a topit numaidecat).

3. Dupa ce s-a racit se amesteca bine cu cele 200gr de margarina frecate cu cateva picaturi de esenta de rom. Pofta buna!


Retete similare