Rulada cu dovleac

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Rulade
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 50 grame      zahar pudra
  • 50 ml      ulei
  • 40 grame      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 150 ml      lapte
  • 500 grame      faina

Mod de preparare

1. Preparare dovleac: Dovleacul şi cele două mere le dăm pe răzătoare (eu le-am dat pe răzătoarea de la robot) şi amestecăm cu 250 g zahăr + 30 g zahăr vanilat. Încingem 3 linguri cu ulei într-o oală şi punem amestecul de dovleac la călit (vom amesteca întruna timp de 2-3 minute). Compoziţia se va da la răcit iar între timp pregătim aluatul. Dacă va lăsa foarte multă zeamă, va trebui scursă puţin compoziţia şi puse vreo 2 linguri cu pesmet.

2. Preparare aluat: Se cerne făina într-un bol mai mare. Se face o gaură în mijlocul făinii, se pun 2 ouă şi se amestecă luând făină dinspre margini către interior. Punem margarina unirea experta lichidă uşor călduţă (am încălzit-o puţin la cuptorul cu microunde), laptele călduţ şi un praf de sare. Frământăm bine toate ingredientele (dacă mai e nevoie, mai punem puţină făină- pentru a nu fi lipicios aluatul) şi umezim mâna, din când în când, cu puţin ulei. Se frământă bine vreo 15-20 de minute, până când aluatul va face bule.

3. Asamblare: Se împarte aluatul în 3 părţi egale. Luăm 1/3 din aluat şi-l întindem uşor cu făcăleţul, până iese o foaie subţire (puţin mai lată decât tava în care introducem rulada şi rulată mai mult pe lung- o să iasă în formă de dreptunghi). Întindem pe aluat 1/3 din compoziţia de dovleac, împăturim 1 cm din laturile de pe lăţime(pentru a nu ieşi din compoziţie în tavă) şi apoi rulăm pe lung. Aşezăm în tavă (eu am pus în tăvi de cozonac) şi ungem cu un ou bătut cu 10 de zahăr vanilat. Repetăm procedeul de încă două ori. În cuptorul preîncălzit lăsăm tăvile la foc mediu până rulada capătă o culoare aurie deasupra. Când le scoatem din cuptor, se vor pudra cu zahăr. Poftă bună!


Retete similare