Rulada cu foi de napolitana

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Rulade
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 3 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 8 grame      zahar pudra
  • 1 grame      zahar vanilat
  • 500 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Prima crema: Se pune 150 ml lapte cu 4 galbenusuri, 60 gr nuca cocos, 150 gr zahar pe foc potrivit, si se amesteca pana ce compozitia se ingroasa si apoi se lasa la racit. Intre timp se amesteca margarina Unirea cu 8 linguri de zahar pudra si 1 pliculet de vanilie. Cand s-a racit prima crema se amesteca cu margarina.

2. Crema a doua: Biscuitii Piknic de dau prin masina, apoi se pune restul laptelui ( 850 ml) la fiert cu 300 gr zahar si cu cele 3 lingurite de ron. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se amesteca cu biscutii repede, compozitia trebuie sa fie omogena. Apoi se intinde pe foile de napolitane, fiecare foaie separat. Dupa ce sa intins crema cu biscuitii se intinde si prima crema.

3. Dupa s-au intins cremele se incepe sa se ruleze foaia de napolitana. Dupa ce s-au rulat foile de napolitane se face glazura de ciocolata si se pune la rece. Pofta buna!!!


Retete similare