Rulada cu frisca si piersici

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Rulade
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 700 ml      Frisca
  • 6 linguri      ulei
  • 100 grame      ciocolata
  • 8 linguri      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 8 linguri      faina

Mod de preparare

1. Blatul: Separi albusurile de galbenusuri. Freci galbenusurile cu sarea. Bati albusurile spuma, pui zaharul lingura cu lingura si bati pana se intareste bezeaua. Adaugi treptat galbenusurile si alternativ, faina si ulei, amestecand usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn. Torni compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si coci blatul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, timp de 15-20 minute.

2. Rastorni blatul pe un servetel umed si indepartezi hartia. Rulezi blatul impreuna cu servetelul. Pentru umplutura se procedeaza astfel: cureti piersicile de coaja si samburi si le tai in bucati. Bati frisca.

3. Derulezi blatul racit, intinzi 500 g frisca, lasand o margine libera de 3-4 cm, presari fructele si rulezi din nou. Decorezi rulada cu frisca ramasa si ciocolata rasa. O dai la rece pentru 3-4 ore, apoi o tai in felii si o servesti la masa.


Retete similare