Rulada cu gem

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Rulade
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se bat albusurile de ou cu un praf de sare si cu cele 5 linguri de zahar, pana se obtine o bezea, in care incorporam galbenusurile zdrobite si amestecate cu uleiul. Se incorporeaza si faina amestecata cu lingura de amidon din porfumb, turnata in ploaie, amestecandu-se usor, pana la o omogenizare perfecta. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se toarna aluatul si se da la copt, in cuptorul preincalzit, cca 15 min, la foc potrivit. Blatul copt se desprinde de hartie, cu ajutorul unei lame de cutit si apoi se intoarce cu josul in sus, tot pe aceiasi hartie.

2. Se amesteca bine gemul cu margarina Unirea Original si se intinde uniform pe blatul copt.Se ruleaza strans ajutandu-ne de hartia de copt si se da putin la rece.

3. Dupa ce s-a racit putin, se orneaza cu zahar pudra amestecat cu plicul de zahar vanilat. Se da la rece cel putin o ora ,apoi se taie felii subtiri.


Retete similare