Rulada cu iaurt de portocale

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Rulade
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 5 linguri      faina

Mod de preparare

1. Blat: separam ouale. Albusurile le batem spuma cu praful de sare,apoi adaugam zaharul lingura cu lingura, amestecand bine dupa fiecare sa se topeasca. Incorporam pe rand galbenusurile si esenta. Adaugam margarina topita, dar nu fierbinte, faina la fel ca zaharul lingura cu lingura si mestecam usor de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul. Coacem la foc moderat pana devine usor aramiu la suprafata. Pudram cu zahar pudra un prosop de bucatarie si rasturnam blatul fierbinte pe el. Rulam cat este cald si lasam la racit.

2. Crema: amestecam iaurtul cu zaharul pana se topeste. Gelatina o punem la hidratat. Batem frisca bine pana se intareste. Curatam portocalele de coaja si le taiem cubulete. Amestecam frisca cu iaurtul si portocalele. Gelatina o punem la topit (atentie nu se fierbe), apoi o adaugam in compozitia de frisca. Omogenizam bine si dam la rece 15 minute. Dupa ce blatul s-a racit complet, il desfacem si intindem crema de iaurt peste el. Rulam cu grija.

3. Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca. Lasam putin la racit, apoi turnam ciocolata peste rulada. Dam rulada la rece circa 30 de minute. Taiem cu un cutit inmuiat in apa calda pentru a nu se crapa ciocolata.


Retete similare