Rulada cu mere sau mac

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Rulade
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 250 grame      nuca
  • 250 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 150 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Prima data se face maiaua: Se pune drojdia intr-un bol; se presara zahar deasupra si se amesteca bine. Se adauga laptele si se presara putina faina peste intreaga compozitie. In 5-10 minute, daca drojdia e proaspata, trebuie sa creasca. Se pune toata faina intr-un bol incapator si se adauga maiaua.Se adauga smantana, un praf de sare si galbenusurile (albusurile se vor folosi ulterior la compozitia de nuca si mac, pentru a le subtia). Se amesteca bine toate ingredientele. Se adauga apoi margarina, incalzita putin la microunde si untura de porc (cine doreste) ...si se framanta bine, pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe maini. Se acopera si se lasa la dospit langa o sursa de caldura.

2. Se incalzeste laptele intr-o craticioara, impreuna cu zaharul. Cand zaharul se topeste, se adauga macul, respectiv -nuca, gata macinate. Cand cele doua compozitii se racesc, se amesteca cu albusurile batute spuma+putin zahar .Daca macul e prea uscat, se poate fierbe putin gris cu lapte si se adauga compozitiei, facand-o astfel mai "pufoasa". Aluatul dospit se portioneaza cu cutitul in 8 parti egale, fiecare segment reprezentand o foaie de umplut (un cozonacel) Se intinde cu sucitorul fiecare segment in parte si se umple cu mac sau nuca.

3. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus de ou. Se baga in cuptorul deja incins, pentru mai mult de jumatate de ora, la 180 grade C. Faceti testul cu scobitoarea neaparat!!!


Retete similare